Boka tid för vaccination i Västernorrland

Du som är 35 år och äldre kan nu boka tid för vaccination.
Du som är 18 år och äldre och tillhör en riskgrupp kan fortsatt boka tid.
Boka tid på vaccinationsenhet i Västernorrland

Aktuellt i Västernorrland

18 november: Skaffa e-legitimation i god tid till tonåringen inför egenprovtagning covid-19

Innehållet gäller Västernorrland

När din tonåring eller den som du är vårdnadshavare för har fyllt tretton år så behöver hen en egen e-legitimation för att kunna logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster och göra egenprovtagning covid-19. Den e-legitimationen ska beställas hos den bank du har så därför är det viktigt att kontakta banken och tillsammans med tonåringen gå in på banken för att skaffa en giltig e-legitimation.

Tonårstjej med mobil och vuxen kvinna i bakgrunden.
Vuxen tillsammans med tonårstjej som sitter med mobiltelefon.

Olika banker har olika lösningar men FrejaeIDplus är en e-legitimation som går att ladda ner som app. Sedan besöker du ett av de anslutna ATG-ombuden för att aktivera e-legitimationen på plusnivån. Du måste vara folkbokförd i Sverige och kunna legitimera dig, det vill säga ha en giltig legitimation.

Den kan tonåringar skaffa och använda för att logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster och beställa egenprovtagning covid-19.

Det är viktigt att veta att du som är vårdnadshavare och ditt barn måste tillsammans hämta ut e-legitimationen hos din bank så boka tid för detta i god tid innan beställning av provtagning covid-19.

Mer information om  hur du skaffar e-legitimation och vad som gäller för dig 13-17 år 

Till toppen av sidan