Nyhetsarkiv Västernorrland

Glöm inte att förnya dina recept innan sommaren

Innehållet gäller Västernorrland

Om du har läkemedel som du behöver ta regelbundet så är det viktigt att du förnyar dina recept i god tid innan sommarledighet och vårdpersonalens semestrar börjar. Rekommendationen är att du har minst en månads förbrukning hemma eftersom det kan ta lång tid att få läkemedlet annars.

Man som sitter med mobil i handen och tittar på den.

Du kan inte förnya recept eller förbrukningsartiklar genom att ringa till 1177 på telefon. Du kan däremot förnya recept genom att logga in på 1177.se.

Om du saknar bank-id kan du ringa din hälso-eller vårdcentral för att förnya receptet. De recept som inte är narkotikaklassade går även att förnya genom den digitala tjänsten 1177 direkt Västernorrland.

Så här gör du enklast om du har bank-id

  • Börja med att söka upp mottagningen på 1177.se.
  • Välj mottagningen i listan.
  • Under rubriken "Våra e-tjänster" ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder. Klicka på länken Förnya recept. Därefter får du logga in och kommer direkt till formuläret.
  • Fyll i formuläret och skicka din förfrågan.

Den som får din förfrågan om att förnya recept bedömer sedan om du kan få ett nytt recept på en gång eller om ni behöver träffas. Du får ett meddelande om att receptet är förnyat om hen bedömmer att du kan få ett nytt recept på en gång. Du kan sedan välja vilket apotek du vill hämta ut ditt läkemedel på.

Läkemedel som du har sedan tidigare finns förvalt

Nu finns även en funktion i e-tjänsterna som underlättar för den som har samma återkommande läkemedel att förnya. Det går att förnya recept på samma sätt som tidigare men det som har förändrats är att du behöver inte skriva in namnet på läkemedlet själv utan du kan bara klicka på "Lägg till" så kommer läkemedlet upp som ett alternativ.

Till toppen av sidan