AKTUELLT I VÄSTERNORRLAND

19 november: Högt tryck för att beställa självtester - begränsning införd

Innehållet gäller Västernorrland

Just nu är det en tillfällig begränsning för att boka ett självtest covid-19. Du kan endast boka ett test per person och månad. Om du blir sjuk inom dessa 30 dagar och har symtom som tyder på att du kan ha covid-19 så ska du kontakta din hälso/vårdcentral och boka en tid för provtagning där i stället.

Provtagningsmaterial egenprovtagning covid-19
Provtagningsmaterial egenprovtagning covid-19.

Den tillfälliga begränsningen har gjorts för att fler med symtom på covid-19 i första hand ska få möjlighet att göra självtest covid-19.

Det här gäller just nu:

  • Du kan endast boka ett självtest en gång per månad när du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Försöker du boka ytterligare en gång så kommer inte alternativet "covid-19 egenprovtagning Västernorrland" att synas som valbart alternativ. Det försvinner då. Kommer tillbaka när du loggar in efter 30 dagar igen.
  • Kom ihåg att du ska ha ihållande symtom på covid-19 i minst 24 timmar innan du bokar ett självtest covid-19.

Övriga begränsningar

När du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster så kommer du bara kunna boka tider sju dagar framåt. Du får sedan nya tider att välja mellan när en vecka har passerat.

Att boka långt framåt i förväg är inte möjligt så det handlar inte om systemfel eller dylikt när inte tiderna visas för mer än en vecka i taget.

- Det är viktigt att du bara bokar ett självtest om du är sjuk och det är jätteviktigt att du avbokar ditt test om du får förhinder eller tillfrisknar. Vi har en begränsad tillgång på självtester covid-19 så därför måste vi tillsammans hjälpas åt att se till att de räcker till så många som möjligt, säger Karin Sellgren projektledare provtagning Region Västernorrland.

 

 

Till toppen av sidan