Aktuellt i Västernorrland

2 mars: Fel i nytt bokningssystem

Innehållet gäller Västernorrland

Många personer 75 år och äldre har fått brev med erbjudande om att boka sin tid idag. Tyvärr har vi fått fel i systemet för online-bokningen.

Mobiltelefon med startsida 1177.se
Mobiltelefon med startsida 1177 Vårdguiden.

- Vi är glada över att många vill vaccinera sig så detta är mycket olyckligt. Vi gör allt vi kan tillsammans med leverantören av systemet för att det ska åtgärdas så fort som det bara är möjligt, säger Karin Sellgren, projektledare för vaccin mot covid-19.

Tidböckerna stängs nu och förhoppningen är att bokningen kan öppna igen under veckan.
Det är många som vänder sig till oss med frågor, vilket gör att det är svårt att komma fram på telefon och att mejlsvar kan dröja. Vi fokuserar nu på att lösa de fel som uppstått. Det allra bästa just nu är att ha tålamod och vänta på att möjligheterna till bokning fungerar igen.

Just nu finns det 1 700 vaccindoser att fördela. Det brev som gått ut för att välkomna gruppen som är 75 år och äldre har skickats till cirka 30 000 personer. Mer vaccin kommer successivt till länet, så i slutänden kommer alla vuxna som vill vaccinera sig att få vaccin.

- Brist på vaccin och tekniska bekymmer är ingen bra kombination för att vi snabbt ska komma framåt i vaccineringen men självklart jobbar vi stenhårt för att så snabbt som möjligt kunna öppna tidbokningen igen, säger Karin Sellgren.

Till toppen av sidan