Aktuellt i Västernorrland

9 juni: Tidbokningen öppnar idag för de som är 35 år och äldre

Innehållet gäller Västernorrland

Personer som är 35 år eller äldre kan boka tid för vaccination mot covid-19 i tidböckerna från och med idag. Redan nästa vecka finns några lediga tider. Vecka 25 och 26 finns gott om lediga tider.

vaccination av kvinna
Vaccination mot covid-19.

- Det är roligt att vi kan öppna tidböckerna tidigare än beräknat. Just nu flyter allt på väldigt bra och igår hade vi ett rekord då vi vaccinerade 5 000 personer i vår region, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare.

Nästa åldersgrupp

Region Västernorrlands ambition är att öppna för den totala gruppen i fas 4 innan midsommar. Det innebär att den som har fyllt 18 år eller är äldre kan boka sin tid redan nu i juni.

- När du bokar tid för dos 1 är det viktigt att du kollar att du inte är bortrest sju veckor senare när du ska få din dos 2. Ny tid för dos 2 får du när dos 1 ges på vaccinationslokalen, understryker Karin Sellgren.

Bokningen kan göras på tre olika sätt:

  • Digitalt via sidan Boka tid på vaccinationsenhet här på 1177.se där du väljer vaccinationsenhet och därefter bokar en ledig tid. E-legitimation behövs inte.
  • Om man behöver hjälp med bokningen så går det bra att ringa vår telefonsupport 0611-804 00. De har öppet 08.00 – 18.00 på vardagar och 10.00 – 16.00 på helger.
  • Via appen Mitt Vaccin går det också bra att boka tid nu. Appen finns att ladda ner både för Android och I-phone (iOS).Till toppen av sidan