Boka tid för vaccination i Västernorrland

Du som är 35 år och äldre kan nu boka tid för vaccination.
Du som är 18 år och äldre och tillhör en riskgrupp kan fortsatt boka tid.
Boka tid på vaccinationsenhet i Västernorrland

Aktuellt i Västernorrland

9 juni: Tidbokningen öppnar idag för de som är 35 år och äldre

Innehållet gäller Västernorrland

Personer som är 35 år eller äldre kan boka tid för vaccination mot covid-19 i tidböckerna från och med idag. Redan nästa vecka finns några lediga tider. Vecka 25 och 26 finns gott om lediga tider.

vaccination av kvinna
Vaccination mot covid-19.

- Det är roligt att vi kan öppna tidböckerna tidigare än beräknat. Just nu flyter allt på väldigt bra och igår hade vi ett rekord då vi vaccinerade 5 000 personer i vår region, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare.

Nästa åldersgrupp

Region Västernorrlands ambition är att öppna för den totala gruppen i fas 4 innan midsommar. Det innebär att den som har fyllt 18 år eller är äldre kan boka sin tid redan nu i juni.

- När du bokar tid för dos 1 är det viktigt att du kollar att du inte är bortrest sju veckor senare när du ska få din dos 2. Ny tid för dos 2 får du när dos 1 ges på vaccinationslokalen, understryker Karin Sellgren.

Bokningen kan göras på tre olika sätt:

  • Digitalt via sidan Boka tid på vaccinationsenhet här på 1177.se där du väljer vaccinationsenhet och därefter bokar en ledig tid. E-legitimation behövs inte.
  • Om man behöver hjälp med bokningen så går det bra att ringa vår telefonsupport 0611-804 00. De har öppet 08.00 – 18.00 på vardagar och 10.00 – 16.00 på helger.
  • Via appen Mitt Vaccin går det också bra att boka tid nu. Appen finns att ladda ner både för Android och I-phone (iOS).Till toppen av sidan