Aktuellt i Västernorrland

8 juni: Nu finns appen Mitt Vaccin som alternativ när du ska boka din vaccinationstid

Innehållet gäller Västernorrland

Nu har de enheter i länet som erbjuder vaccination mot covid-19 anslutits till appen Mitt Vaccin. Det innebär ytterligare ett sätt för dig att boka tid för vaccination. Mitt Vaccin-appen finns för både Android och Iphone iOS och kan laddas ned där appar finns. När du laddat ned appen loggar du in med e-legitimation och kan sedan hantera din bokning.

Kvinna som tittar i mobil.
Det går bra att använda Android eller Iphone iOS när du laddar ner appen.

I appen hittar du anslutna vaccinationsenheter och kan se om det finns tillgängliga tider, boka tid och göra din hälsodeklaration samt se och hantera din bokade tid om du behöver avboka. Knappen ”hemsida” länkar till enhetens sida på 1177.se, där du kan hitta till information om vaccination mot covid-19 som finns här på 1177.se.Kompletta listan på aktuella vaccinationsenheter finns på sidan Boka tid på vaccinationsenhet i Västernorrland

- Det är bra att vi kan ge fler alternativ för bokning av vaccination nu när vi går in i fas fyra och ska erbjuda alla över 18 år vaccin. När man kan välja mellan 1177.se, appen och bokning via telefonsupport finns valmöjligheter som fungerar för de flesta, säger Karin Sellgren, regionens vaccinationssamordnare.

För att använda appen MittVaccin gäller följande krav på din enhet du använder:

  • Android 9 eller senare.
  • iOS 13 eller senare.

Vaccinationshistorik visas i journal på nätet via 1177.se gratis

I appen Mitt Vaccin finns möjlighet att betala för att följa sin vaccinationshistorik. Det är en tjänst som erbjuds av appleverantören.

Informationen om din covidvaccination överförs också till din journal i 1177 Vårdguidens e-tjänster och går att ta del av där utan kostnad.  

Att boka vaccinationstid är gratis.

Till toppen av sidan