AKTUELLT I VÄSTERNORRLAND

8 juni: Hälsocentralerna Bjästa och Nyland sommarstänger och flyttar sin verksamhet

Innehållet gäller Västernorrland

För att minska risken för smittspridning av covid-19 och säkra tillgängligheten till hälso- och sjukvård under sommaren stänger hälsocentralerna i Nyland och i Bjästa under åtta veckor. Verksamheten flyttas istället till andra närliggande hälsocentraler.

Från och med 22 juni-14 augusti är Hälsocentralen Nyland stängd och patienterna hänvisas istället till Hälsocentralen Höga Kusten.

Hälsocentralen Bjästa stänger också åtta veckor i sommar under samma datum (22 juni-14 augusti). Listade patienter på Hälsocentralen Bjästa kommer istället att hänvisas till Hälsocentralen Själevad.

Samarbete mellan hälsocentraler

Hälsocentralerna i Nyland, Kramfors och Höga Kusten arbetar tillsammans för att säkerställa tillgången till akut och nödvändig vård och har en gemensam mottagning för alla med övre luftvägssymtom.

- Våra hälsocentraler behöver jobba tillsammans för att kunna göra fler hembesök och en mer omfattande provtagning av covid-19. Det är också viktigt att våra medarbetare får sin välbehövliga semester och att vi även tar höjd för att även vår personal kan bli sjuk, säger Helena Rödén, verksamhetschef för hälsocentralerna i Ådalen.

- Vi flyttar vår personal till hälsocentralen i Själevad för att kunna garantera patientsäkerheten och tillgängligheten utifrån rådande pandemiläge med ökad provtagning, ökat vårdbehov i hemmen och i våra särskilda boenden. Vi är också särskilt måna om att fortsätta vårt goda samarbete med kommunen säger Helene Bylund, verksamhetschef för hälsocentralerna i Örnsköldsvik.

Mer information hittar du under Hitta vård och Hälsocentraler.

Till toppen av sidan