Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Nyhetsarkiv Västernorrland

Provtagning endast för dig som arbetar inom sjukvård, tandvård och äldreomsorg

Innehållet gäller Västernorrland

Från och med den 9 februari är det endast personal som arbetar nära patienter inom hälso- och sjukvården och personal inom tandvård och äldreomsorgen som får provta sig för covid-19. Du som inte tillhör dessa grupper behöver inte längre provta dig. Den 9 februari upphör de flesta åtgärderna mot covid-19. I samband med förändringen rekommenderas regionerna att fokusera testning och smittspårning till att skydda sköra grupper inom hälso- och sjukvården samt inom äldreomsorgen.

- Utifrån de ändrade rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten så anpassar nu även vi i Region Västernorrland rutinerna för egenprovtagning, säger Anna-Lena Lundberg, områdesdirektör sjukvårdsområde Norra.

Den personal som får provta sig kan göra det via apoteken eller provtagningslådor som finns på vissa platser i våra kommuner. Du bokar tid via 1177 Vårdguidens e-tjänster liksom tidigare.

Mer information om hur du bokar egenprovtagning finns på sidan Egenprovtagning för covid-19 i Västernorrland.

 

Till toppen av sidan