Aktuellt i Västernorrland

6 september: Fortsätt vaccinera dig i höst

Innehållet gäller Västernorrland

Du som ännu inte hunnit vaccinera dig, passa på att boka tid för dos 1 eller besök vaccinationslokalerna för drop-in utan tidsbokning. För att erbjuda alla som vill få vaccin mot covid-19 håller vaccinationslokalerna öppet för vaccination med både dos 1 och 2 till slutet av september.

Person som får vaccin mot covid-19.
Vaccinera dig mot covid-19 om du inte redan har gjort det.

För dos 1 kan du både boka din vaccinationstid eller välja drop-in. För dos 2 gäller drop-in.Tiderna för drop-in kan variera på de olika vaccinationsenheterna. Tiderna läggs ut löpande.

Du hittar alltid uppdaterad information här på 1177.se om var du kan vaccinera dig och vilka tider som finns tillgängliga. Boka din tid här på 1177.se  eller via appen Mitt Vaccin.

Hälso- och vårdcentralerna tar över vaccineringen

Den som av olika anledningar ännu inte har vaccinerat sig har ändå möjlighet att göra det under hela hösten. Då tar hälso- och vårdcentraler över ansvaret för vaccinationerna. Vilka vaccinationslokaler som blir aktuella informerar Region Västernorrland om så snart alla beslut fattats.

- Vaccin mot covid-19 ger ett mycket bra skydd mot allvarlig sjukdom och död. I Sverige har vi hittills gett 12,5 miljoner vaccindoser. Det har varit väldigt få allvarliga biverkningar. Riskerna med att insjukna i covid är betydligt större, säger smittskyddsläkare Hans Boman.

Till toppen av sidan