2021-01-18 mellan 23:00-24:00 utför vår leverantör service som kan påverka 1177.se

2021-01-18 mellan 23:00-24:00 utför vår leverantör service som kan påverka 1177.se. Prova att återkomma till våra tjänster efter 15 minuter om du upplever störningar.

Aktuellt i Västernorrland

5 januari: Nu öppnas möjligheten att vaccinera sig mot säsongsinfluensa för alla

Innehållet gäller Västernorrland

Under säsongen 2020/2021 var intresset för vaccination mot säsongsinfluensa mycket stort i länet och vaccinet räckte inte till alla. I år har Region Västernorrland därför beställt extra många vaccindoser. Nu finns det möjlighet för alla åldersgrupper att vaccinera sig.

Kvinna med mobiltelefon
Nu är det möjligt för alla som vill att boka vaccination för säsongsinfluensa.

Personer i riskgrupp som kan bli allvarligt sjuka har prioriterats för vaccination men nu öppnas möjligheten också för övriga åldersgrupper.

– Vi är måna om att alla som vill vaccinera sig ska kunna göra det, säger Hans Boman.

Vaccinet minskar risken att insjukna i influensa och om du ändå blir sjuk minskas risken för allvarlig sjukdom och komplikationer.

Boka tid

Du bokar tid för vaccination här på 1177.se eller via telefon 0611-80 400 under vardagar. Mer information finns på sidan Vaccination mot influensa i Västernorrland

Vad kostar influensavaccinationen?

Vaccinationen kostar 244 kronor för dig som inte tillhör någon av riskgrupperna. För dessa är säsongsinfluensavaccinationen kostnadsfri. Det gäller även hushållskontakter till personer med kraftigt nedsatt immunförsvar.

Riskgrupper

Vaccination mot säsongsinfluensa rekommenderas sedan tidigare särskilt för dig som är 65 år eller äldre eller ingår i en av riskgrupperna för säsongsinfluensa.

Du rekommenderas säsongsinfluensavaccination om du:

  • är 65 år eller äldre
  • är gravid efter vecka 16
  • är kroniskt sjuk i lung- eller hjärtsjukdom, diabetes eller har lever- eller njursvikt
  • har ett kraftigt nedsatt immunförsvar eller bor tillsammans med någon som har det.
Till toppen av sidan