Aktuellt i Västernorrland

4 maj: Öppnar för riskgrupper 18 år och äldre

Innehållet gäller Västernorrland

Från och med i dag välkomnar Region Västernorrland du som är i riskgrupp 18 år och äldre att boka tid för vaccination mot covid-19.

Vaccinationsspruta som ges
Vaccination pågår.

- Riskgrupperna har en hög prioritet och vi har nu tillräckligt med vaccin så att vi kan öppna bokningen för fler, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare inom Region Västernorrland.

Olika förutsättningar inom regionen

Trycket på bokningen ser olika ut på större respektive mindre vaccinationsenheter, framförallt i Sundsvall och Örnsköldsvik finns många lediga tider att boka.

- Vi flyttar vaccin till området Västra (Sollefteå och Kramfors) för att få fler tillgängliga tider i hela länet. Att flytta vaccin är dock inte en enkel procedur då en del vacciner är känsliga för stötar och inte tål onödiga transporter, berättar Karin Sellgren.

Enklast att boka digitalt

Du som tillhör någon av riskgrupperna bokar enklast din tid själv digitalt på webbplatsen 1177.se. E-legitimation behövs inte. Om du har svårt att boka digitalt kan du kontakta vår telefonsupport på 0611-804 00 för att få hjälp med din bokning.

Övriga i fas 3

Följande veckor ligger fokus på att också vaccinera socialt utsatta grupper och övriga som ingår i fas 3. Parallellt fortsätter också vaccineringen av de som är 60 år och äldre. Därefter öppnas bokningen för fas 4.

Preliminärt beräknas fas 4 kunna boka sin vaccinationstid i slutet av maj eller början av juni, beroende på vaccintillgång.

 

Till toppen av sidan