Aktuellt i Västernorrland

27 oktober: Nu får du som är 80-plussare boka vaccination – både mot covid-19 och säsongsinfluensan

Innehållet gäller Västernorrland

Under den här veckan kommer västernorrlänningar som har fyllt 80 år få möjlighet att boka tid för en påfyllnadsdos av vaccinet mot covid-19. Även 65-plussare som har hemtjänst eller hemsjukvård erbjuds möjligheten att själv boka tid på någon av vaccinationsenheterna i Västernorrland.

Äldre kvinnor  som fikar i fikarum.
Nu kan du som är 80 år och äldre snart boka tid för vaccination mot covid-19 påfyllnadsdos.

De sköraste grupperna ska erbjudas vaccin först, det är Region Västernorrlands prioriteringsordning. Eftersom alla som har särskilt boende nu har erbjudits en tredje vaccindos mot covid-19 är det dags för personer över 65 år som har hemtjänst eller hemsjukvård samt alla som har fyllt 80 år att vaccinera sig.

Under den här veckan öppnar vaccinationsenheterna i länet tidsbokningen för dos 3 mot covid-19. Samtidigt erbjuds även vaccin mot säsongsinfluensan till samma målgrupp.

Minst sex månader

Bokningen går som tidigare att göra här på 1177.se via bokningssidan eller på telefon 0611-80400.

Du som bokar får själv ange:

  • ålder-personnummer
  • om du har hemtjänst/hemsjukvård
  • om du förutom dos 3 mot covid-19 också vill ha sprutan mot säsongsinfluensa vid samma tillfälle.

- Det man måste tänka på är att det ska gå minst sex månader mellan dos 2 och dos 3, säger Hans Boman, smittskyddsläkare i Region Västernorrland.

Vaccinet mot säsongsinfluensan erbjuds i dagsläget, precis som dos 3 av vaccinet mot covid-19, endast till personer över 80 år och de som är över 65 år med hemtjänst eller hemsjukvård.

- Vi har vaccin så det räcker till alla i den här gruppen, så det blir ingen brist på tider. Vi uppmanar alla som har möjlighet att ta sig till en vaccinationslokal att gå in och boka tid för vaccination, säger Hans Boman.

Till toppen av sidan