Aktuellt i Västernorrland

27 maj: Öppnar bokning för fas 4

Innehållet gäller Västernorrland

Du som är 50 år eller äldre kan boka tid för vaccination mot covid-19 i tidböckerna från och med idag och få din första dos vaccin från och med vecka 23 (den 7 juni).

Kvinna som surfar mobil
Det går att boka digitalt utan e-legitimation via 1177.se.

Idag öppnar tidböckerna för de personer som ingår i fas 4. Det vill säga du som är 18 – 59 år och som inte prioriterats i de tidigare faserna. De äldsta vaccineras först och nu öppnar bokningen alltså för den som är 50 år eller äldre.

- Regionen får de närmaste veckorna något större mängder vaccin än tidigare så nu kan bokningen öppnas för flera, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare vid Region Västernorrland.

Öppnar för fler åldrar innan midsommar

Allt eftersom regionen får tillgång till mera vaccin så erbjuds invånarna möjlighet att boka tid för vaccination.

- Vår ambition är att öppna för fler åldersgrupper så snabbt som möjligt. I bästa fall så har vi öppnat för 18 år och äldre innan midsommar, berättar Karin Sellgren.

Bokningen kan göras på två sätt:

  • Digitalt via bokningssidor här på 1177.se där du väljer vaccinationsenhet och därefter bokar en ledig tid. E-legitimation behövs inte.
  • Om du behöver hjälp med bokningen så går det bra att ringa vår telefonsupport på 0611-804 00. De har öppet 08.00 – 18.00 på vardagar och 10.00 – 16.00 på helger.
Till toppen av sidan