Aktuellt i Västernorrland

26 mars: Vaccinationstakten ökar

Innehållet gäller Västernorrland

Nästa vecka ökar takten på vaccinationerna efter Folkhälsomyndighetens besked under torsdagen att vaccinationerna återupptas med Astra Zenecas vaccin och kan ges till personer över 65 år.

Hand som håller vaccindos
Hand som håller vaccindos

– Det är mycket glädjande, eftersom vi har kapacitet att vaccinera många fler än vi gjort den senaste tiden, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare i Region Västernorrland.

Nya tider läggs ut allt eftersom

Tider läggs ut kontinuerligt under dagen och inte endast på morgonen. Om du behöver hjälp att boka via vår telefonsupport kan det vara bra att känna till att senare på dagen är det kortare köer för att komma fram till en telefonist. 
Telefonsupporten har öppet mellan 08.00 – 18.00 på vardagarna och 10.00 – 16.00 på helgerna. Under påskhelgen är det endast öppet under skärtorsdag och påskafton.

Personer över 80 vaccineras nu

Knappt 40 000 doser har getts i regionen till och med vecka 11. Vi har cirka 5 000 personer kvar i åldersgruppen 80 år och äldre som inte är vaccinerade och det är bra om de bokar sin tid nu, eftersom äldre har störst risk att insjukna i svår covid-19.

Efter påsk släpps ytterligare ålderskategorier på i turordning.

– Under april månad planerar vi att släppa på fler ålderskategorier. Om allt går enligt planerna och vi får de doser som är utlovade så bör vi kunna erbjuda vaccinationstillfällen för alla över 70 år innan vi går in i maj månad, berättar Karin Sellgren.

Under april månad är beräknade leveranser av vaccin till Region Västernorrland ungefär 10 000 doser per vecka, totalt cirka 40 000 doser. I befolkningen finns cirka 30 000 i åldersspannet mellan 70 till 79 år.

Du som bokar tid själv utan stöd från telefonsupporten kan göra det via sidan Boka tid för vaccination på vaccinationsenhet i Västernorrland.
Du behöver inte ha e-legitimation när du bokar din vaccinationstid.

Till toppen av sidan