Aktuellt i Västernorrland

25 februari: Ny provtagningsstation öppnar i Timrå 26 februari

Innehållet gäller Västernorrland

Fredag 26 februari öppnar en ny provtagningsstation i Timrå där du kan provta dig om du har symtom covid-19. Provtagningsstationen ligger vid IFK Timrås kansli i närheten av NHC Arena.

Provtagningsstation i Timrå och infarten dit
Provtagningsstationen i Timrå med parkering och infart.

Egenprovtagningsstationen med drive-in några hundra meter från NHK Arena fungerar på samma sätt som de övriga tre provtagningsstationerna i Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Du bokar tid för egenprovtagning genom att logga in på 1177.se från startsidan med din e-legitimation. När du loggat in finns det tider att välja på när du valt provtagningsstation och du kan se när första möjliga tid att boka finns. Fördelen är att du inte behöver något ombud utan du kan köra dit själv med din bil.

Du utför provtagningen på dig själv och provtagningsmaterialet skickas sedan till laboratorium för analys. Egenprovtagning covid-19 visar om du har en pågående infektion av covid-19.

Öppettider: måndag, onsdag och fredag klockan 08.30-16.00 med lunchstängt 12.00-12.45 samt raster 10.00-10.15, 14.00-14.15.

Så går provtagningen till på den mobila självprovtagningsstationen för covid-19

  • När det är dags för din tid, som du bokat genom att logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster, tar du dig till den provtagningsplats du valt med bil. Det är inte tillåtet att åka kollektivt, ta taxi, cykla eller gå eftersom du har pågående symtom covid-19.
  • På provtagningsplatsen ska du stanna där du blir anvisad av personal eller skyltar. Stanna i bilen!
  • Du måste ha med dig giltig fotolegitimation. Det är också bra att ha med handsprit, pappersnäsdukar, en liten påse för skräp och en liten spegel om du har en.
  • Personalen kommer att gå runt och ge dig provtagningsmaterialet genom din öppna bilruta. Följ provtagningsinstruktionen som finns i provtagningspaketet.
  • När du genomfört självtestet covid-19 stannar du där du är så kommer personalen och hämtar provet.
  • Du får uppvisa legitimation.

Mer information om Egenprovtagning och hur du bokar hittar du på 1177 Vårdguiden

Utlämningsställen i Västernorrland

Till toppen av sidan