Aktuellt i Västernorrland

24 juli: Ådalshälsan blir utlämningsställe i Kramfors om du vill göra egen provtagning covid-19

Innehållet gäller Västernorrland

Från och med tisdag 28 juli kan du som bor i Kramfors med omnejd utse ett symtomfritt ombud som hämtar och lämnar in ditt självtest covid-19 på Ådalshälsan. Du ska ha pågående symtom covid-19, vara folkbokförd i Västernorrland och ha fyllt 15 år för att få testa dig.

Från och med 28 juli är även Ådalshälsan ett av de utlämningsställen där symtomfria ombud kan hämta provtagningsmaterial för Egen provtagning covid-19.

- Vi är nöjda att vi kan erbjuda Kramforsbor ett utlämningsställe på deras hemort så att deras ombud inte behöver åka till Härnösand eller Sollefteå för att hämta och lämna in provtagningsmaterial säger Jonas Alexandersson, VD Ådalshälsan.

Egenremiss först via 1177.se

Du måste först göra en egenremiss genom att logga in i 1177.se (1177 Vårdguidens e-tjänster) och då behövs även ett BankID.
Öppettider kommer vara kl. 08.30-12.00 måndag-fredag till att börja med. Det är viktigt att utsett ombud tar med både sin egen legitimation samt till den som testar sig.

Under vecka 28 och 29 har närmare 1600 länsbor självtestat sig via 1177.se för covid-19. Av dessa test var 8,65 procent av proverna positiva, det vill säga bekräftad smitta.

Mer information om Egen provtagning och utlämningsställen samt hur du gör för att beställa ett självtest hittar du i artikeln Egen provtagning i Västernorrland

Till toppen av sidan