Aktuellt i Västernorrland

12 januari: SMS-utskick eller mail till de som behöver boka dos 3 och är 65 år eller äldre

Innehållet gäller Västernorrland

Nu kan du som är 65 år eller äldre få e-post eller sms från Region Västernorrland med information att det är dags att boka tid för din tredje dos av vaccin mot covid-19.

Två äldre damer som samtalar vid fikabord
Boka din dos 3 om du inte redan har gjort det. Ett mail eller SMS-påminnelse skickas just nu ut till 65 år och äldre i vår region som inte har tagit dos 3 ännu.

Det är just nu en stor samhällsspridning av covid-19 i Västernorrland. Omikronvarianten av covid-19 sprids både hos vaccinerade och ovaccinerade och en tredje dos är därför viktig att ta för att fylla på ditt skydd mot svår sjukdom och död.

Mycket lediga tider just nu

Det finns gott om lediga tider för att ta din påfyllnadsdos, dos 3, under vecka 3 och vecka 4.

Anhöriga kan få meddelandet 

E-post och sms:et skickas till den adress eller telefonnummer som uppgavs vid bokning av tidigare doser. Om du är anhörig eller bekant och skötte bokningen till en äldre person så kan det hända att meddelandet därför kommer till dig. Om din anhörig/bekant inte tagit sin påfyllnadsdos ännu får du gärna hjälpa han eller henne med att boka en tid.

Du bokar din tid för dos 3 här på 1177 Vårdguiden som vanligt

Regionens sms-utskick

Så här ser meddelandet ut:
Hej!
Nu är det dags att boka en tid för din tredje dos av vaccin mot covid-19. Boka en tid via https://www.1177.se/Vasternorrland/ eller 0611-80400.

Till toppen av sidan