Aktuellt i Västernorrland

1 juni: Du kan boka tid för vaccination även om du inte har ett svenskt personnummer

Innehållet gäller Västernorrland

Du kan vaccinera dig även om du inte har ett svenskt personnummer. Du kontaktar telefonsupporten på 0611-804 00 och berättar att du vill vaccinera dig men att du inte har ett svenskt personnummer. De hjälper då dig med att få kontakt med en vaccinationslokal. Berätta vilken vaccinationslokal du vill komma till, ditt namn, telefonnummer och mejladress där du kan nås. Sedan kontaktar vaccinationslokalen dig.

Kvinna som tittar i mobilen vid köksbord
Kvinna med mobiltelefon.

När du kommer till vaccinationslokalen på den tid som du fått (via telefon, sms och e-post) så tar du med dig någon typ av legitimation, som ett LMA-kort eller EU-kort.

Om du tidigare har fått ett reservnummer från sjukvården så tar du med det. Om du inte har ett reservnummer sedan tidigare, så får du ett i samband med vaccinationen. Det numret ska du spara tills du får den andra dosen vaccin.

Telefonsupporten har öppet klockan 08.00-18.00 måndag-fredag, 10.00-16.00 lördag-söndag.

If you do not have a Swedish personal identity number or have a reserve number

If you lack a personal identity number or have a reserve number (temporary medical number), you cannot make an appointment for vaccination online. Instead, call the telephone support directly, 0611-804 00, Monday- Friday 8am-6pm, Saturday and Sunday 10am-4 pm.

Till toppen av sidan