Boka, omboka eller avboka en tid

Boka, omboka eller avboka tid

Genom att logga in på 1177.se kan du göra dina vårdärenden. Vad du kan göra varierar mellan olika mottagningar. Du kan till exempel boka, omboka eller avboka en tid. Du kan också se dina bokade tider samlade i en lista.

Hos många mottagningar har du möjlighet att boka, avboka eller omboka en tid genom att logga in på 1177.se. Olika mottagningar har olika alternativ för bokning. En del mottagningar erbjuder till exempel bara möjligheten att avboka en tid.

Västerbotten

Många mottagningar i Västerbotten erbjuder möjligheten att boka, omboka eller avboka vissa tider direkt. Bokningen sker via en kalender där lediga tider visas. Du väljer själv ett datum och en tid och fyller sedan i en anledning till besöket. Du kan också avboka ditt besök eller boka om till en annan tid. E-tjänsterna heter Boka tid direkt och Av/omboka tid direkt.

Många mottagningar kan du även kontakta via ett formulär där du fyller i dina uppgifter och du skickar in till mottagningen. De återkommer sedan med en ny tid eller med bekräftelse på avbokning. E-tjänsterna heter Beställ tid och Av/omboka tid.

Gör så här för att boka tid, ändra tid eller avboka tid

  1. Börja med att söka upp mottagningen på 1177.se.
  2. Välj mottagningen i listan.
  3. Under rubriken E-tjänster ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder. Klicka på texten för det du vill göra för att logga in. Det kan till exempel vara boka tid direkt, avboka en tid direkt eller omboka tid direkt
  4. När du har loggat in kommer du direkt till den e-tjänst som du valde på mottagningens informationssida.
Västerbotten

Mammografiscreening

Läs mer på 1177.se/mammografi

Gynekologisk cellprovskontroll

För att boka om gynekologisk cellprovskontroll via nätet används en särskild tjänst utanför 1177.se. Logga in med hela ditt personnummer och det kallelse-ID som finns i ditt kallelsebrev.

Boka om eller avboka din tid för gynekologisk cellprovskontroll

Se dina bokade tider

Du kan se dina bokade tider hos flera mottagningar, samlade på en sida när du har loggat in.

För att se tiderna ska du klicka på rubriken Bokade tider. Dina bokningar kommer därefter upp i en lista. Om du har bokningar från flera mottagningar, kommer de att samlas i samma lista.

En del mottagningar kan inte visa bokade tider. Det skiljer sig åt mellan landstingen och regionerna vad som kan visas. 

Västerbotten

Om dina bokade tider inte visas

Om du har en bokad tid som inte visas betyder det inte att något är fel eller att tiden är avbokad, utan att mottagningen ännu inte är ansluten till e-tjänsten. Om du är osäker på om du har en bokad tid ska du kontakta mottagningen det gäller.

Aktuella artiklar

Så loggar du in på 1177.se

För att logga in på 1177.se behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja eID Plus.

Gör ditt barns vårdärenden via nätet

Du som är vårdnadshavare kan bland annat boka läkarbesök åt barnet genom att logga in på 1177.se. Det här kan du göra fram till att barnet fyller 13 år. Därefter behöver barnet logga in själv för att göra sina vårdärenden.

Logga in på 1177.se om du är under 18 år

På UMO.se finns information om hur du loggar in på 1177 Vårdguidens e-tjänster om du är 13 - 18 år. Där kan du också läsa om vilka tjänster du kan använda.

Till toppen av sidan