Beställ prover

Klamydiatest via nätet

I de flesta regioner kan du logga in och beställa ett klamydiatest på internet. För att kunna beställa ett test måste du vara folkbokförd i en region som erbjuder klamydiatest via internet. Du kan beställa testet till en annan adress än den du står skriven på.

Välj region högst upp på sidan för att få information om vad som gäller där du bor.

Västerbotten

Klamydia- och gonorrétest i Västerbotten

På klamydia.se kan du som är folkbokförd i Västerbotten beställa ett gratis provtagningskit. Genom provet testar du dig för klamydia och gonorré i könsorganet.

Så går testet till

Provtagningen är ett urinrprov för dig med penis och ett slidprov för dig med vagina. För slidprovet fyller du ett provrör med urin enligt den instruktion som följer med i kuvertet. Du använder sedan en bomullspinne till att ta ett slidprov genom att snurra lätt med pinnen mot slidväggen en bit in i slidan. Det gör inte ont att ta slidprovet.

Om du vill ta prover från din ändtarm eller svalg så behöver du vända dig till en fysisk mottagning.

Här kan du testa dig i Västerbotten

Läs mer och beställ hem ett test

På klamydia.se kan du läsa mer om hur testet går till och beställa hem ett test.

Klamydia.se

Boka ett videobesök om du har klamydia eller gonorré

Har du testat dig via klamyida.se och fått hem ett brev om att du har klamyida eller gonorré? Då kan du träffa vårdpersonal via ett videobesök för smittspårning och behandling.

Du som är mellan 13 till 22 år

Boka din tid direkt i appen Ungdomsmottagning Västerbotten eller ring telefonnummer: 090-785 91 52 och boka tid för ett videobesök.

Du som är 23 år och äldre

Vänd dig till STD-mottagningen, klicka på "Kontakta mig" och välj att bli kontaktad av en kurator.

Till toppen av sidan