AKTUELLT

Råd i din brevlåda

Innehållet gäller Västerbotten

Är 70 år eller äldre? Håll utkik i din brevlåda – i dagarna får du ett utskick med ett tack för din insats under coronapandemin tillsammans med råd för en bra vardag trots den situation vi befinner oss. Behåll rutiner, umgås med avstånd och ta hjälp om du behöver är några av de råd som finns i broschyren.

En äldre person sitter utomhus på en bänk och läser. I bilden är broschyrens förstasida inklippt.

Det är särskilt viktigt att du som är 70 år eller äldre skyddar dig från att bli smittad av covid-19. Kanske har du varit tvungen att förändra din vardag, är hemma mer än vanligt eller är orolig för din egen eller närståendes hälsa.

I broschyren finns råd om vad du själv kan göra för att må bra. Där finns också viktiga telefonnummer som kan vara bra att ha under pandemin.

Broschyren finns på svenska, finska, samiska och meänkieli och har tagits fram av Region Västerbotten, Svenska kyrkan och Länsstyrelsen Västerbotten.

Det här kan du själv göra för att må bra

 Här är några av råden i broschyren:

  • Umgås med avstånd – Umgås utan fysisk kontakt och på avstånd. Träffa vänner och närstående utomhus för en fika eller picknick.
  • Ta hjälp om du behöver – Att prata med någon är ofta bra för att minska oro och må bättre.
  • Gör något som du tycker om – Planera in aktiviteter, till exempel baka, spela boule eller något annat du tycker är roligt.
  • Var snäll med dig själv – Det är en svår situation vi lever i, ha rimliga förväntningar på dig själv.

Ladda ner broschyren på Länsstyrelsens webbplats

Mer information på 1177.se

Läs mer om vad du kan göra för att minska risken för att bli smittad.

Till toppen av sidan