Aktuellt

Gravid eller nyss fött barn? Region Västerbotten vill veta vad du tycker om vården

Innehållet gäller Västerbotten

Från den 1 december har du som är gravid eller nyss fött barn i Västerbotten möjlighet att delta i en graviditetsenkät. I den får du svara på frågor om hur du upplever vården under graviditet, efter förlossning och ett år efter förlossning. Du får också svara på frågor om din egen hälsa.

En kvinna i en sjukhusskjorta ligger med en nyfödd bebis på bröstet.

Hur upplever du din egen hälsa och den vård som du har fått under graviditeten och vid förlossningen? Hur bemöts du av personalen och hur känner du dig ett år efter förlossningen? Det är några av frågorna i den nya graviditetsenkäten, som lanseras den 1 december i år.

Vem kan svara på enkäten?

Graviditetsenkäten är uppdelad på tre tillfällen. Du svarar på en del i taget. Du kommer att få ett meddelande i din inkorg här på 1177.se om något av det här stämmer in på dig:

  • Du är i graviditetsvecka 25.
  • Du har fött barn för åtta veckor sedan.
  • Du har fött barn för ett år sedan.

I meddelandet finns en länk till den del av enkäten som är aktuell för dig. Du som är i graviditetsvecka 25 kommer att få alla delarna och kan välja att besvara en eller flera.

Det är viktigt att du loggar in på 1177.se och fyller i dina kontaktuppgifter under Inställningar för att få enkäten. Slå även på aviseringar för att få en påminnelse när det är dags att delta.

Frågorna i enkäten har utformats av Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, i samarbete med Bristningsregistret, Graviditetsregistret, Svenska Barnmorskeförbundet och SFOG – Svensk förening för obstetrik och gynekologi.

Läs mer om graviditetsenkäten.

Till toppen av sidan