Så söker du vård under den fackliga konflikten.Det här meddelandet avser Västerbotten

Just nu pågår en facklig strejk och blockad. Läs mer om hur du som invånare påverkas

Aktuellt

Så söker du vård under den fackliga konflikten

Innehållet gäller Västerbotten

Just nu pågår en facklig strejk och blockad i Region Västerbotten. Det påverkar väntetider och det kan vara sämre tillgänglighet på vissa enheter. Fortsätt att komma på dina planerade besök. Du kontaktas om besöket ställs in.

Strejken påverkar vissa vårdenheter i regionen. Det pågår också en blockad som innebär att medlemmar i fackförbundet Vårdförbundet inte jobbar mertid eller övertid.

Hur påverkas jag som patient?

Region Västerbotten arbetar för att du ska påverkas så lite som möjligt, men det kan bli längre väntetider och köer. Det kan också vara svårare att komma i kontakt med vissa enheter.

Fortsätt att komma på dina planerade besök. Du som har ett inbokat besök i vården, tandvården eller har en planerad operation, ska utgå från att det blir av. Du kommer kontaktas om besöket ställs in, flyttas fram eller flyttas till en annan plats.

Hur söker jag vård?

Du kan söka vård som vanligt under konflikten, men du kan behöva vänta längre på att få hjälp. Om öppettider eller något annat i verksamheten ändras kan du se det på mottagningens sida här på 1177.se.

Så här kontaktar du vården om du blir sjuk:

  • Besök webbplatsen 1177.se. Där får du kvalitetssäkrade råd om vad du kan göra själv för att lindra dina besvär och när du ska söka vård.  
  • Kontakta din hälsocentral genom att ringa eller logga in på 1177.se.    
  • Chatta med en sjuksköterska via 1177 direkt. Chatten är öppen dagtid på vardagar och helger men du kan starta ditt ärende när som helst och få anpassade råd. Om det behövs kan du chatta med en läkare eller få hjälp att komma vidare i vården. Ladda ner appen 1177 direkt Västerbotten.   
  • Ring telefonnummer 1177 för att få råd av en sjuksköterska när du är sjuk. Öppet dygnet runt. 

Har du besvär som inte kan vänta ska du aldrig tveka att ta kontakt med vården. Om det är fara för livet, ring 112.

Läs mer om konflikten

Mer information om konflikten och vilka verksamheter som är berörda finns på Region Västerbottens webbplats.

 

Till toppen av sidan