Aktuellt

Digitala kallelser via 1177.se

Innehållet gäller Västerbotten

Nu kan du som ska på ett vårdbesök i Västerbottens län läsa vissa av dina kallelser genom att logga in på 1177.se. Fler och fler vårdenheter i regionen kommer att börja skicka digitala kallelser. Målet är att alla kallelser i den öppna hälso- och sjukvården ska kunna skickas via 1177.se.

Invånaren får kallelsen till sin inkorg på 1177.se.

Du som har e-legitimation kan logga in på 1177.se för att sköta många av dina vårdärenden. Du kan till exempel kontakta vården, läsa din journal och se dina recept. Nu kommer du också att kunna läsa din kallelse.

Kom ihåg att slå på dina aviseringar så att du inte missar när du får en kallelse. Fyll i ditt mobilnummer eller e-postadress när du loggat in och bocka sedan i hur du vill få din avisering.

Du kan få din kallelse på olika sätt

I början kommer Region Västerbotten att skicka kallelserna dubbelt. Det innebär att du får din kallelse både till din inkorg på 1177.se och till din digitala brevlåda, dit många verksamheter redan skickar kallelser. Du som inte har en digital brevlåda får kallelsen till 1177.se och även skickad hem till dig med vanlig post.

Samlad information

Genom att samla all information som rör din hälsa på 1177.se kan du vara mer delaktig i din egen vård. Du får din digitala kallelse fortare än med vanlig post och du kan omboka eller avboka vissa tider direkt i kallelsen. Dessutom kan du förbereda dig inför ditt vårdbesök genom att läsa tidigare journalanteckningar som vårdpersonalen gjort eller se ett provsvar.

Läs mer om digitala kallelser

Till toppen av sidan