AKTUELLT

Det här gäller i folktandvården under coronaepidemin

Innehållet gäller Västerbotten

Du som är frisk och under 70 år ska gå till tandvården som vanligt. Du som är äldre eller har vissa sjukdomar ska avboka ditt besök.

Tandläkare i undersökningsrum

Folktandvården är öppen för barn, ungdomar och de allra flesta vuxna, förutsatt att du är frisk inför ditt besök. Flera folktandvårdskliniker har många lediga tider just nu.

Kontakta din tandvårdsklinik om du är osäker

Har du förkylningssymtom och tandbesvär ska du ringa och rådfråga din tandvårdsklinik istället för att åka dit. Det gäller också om du bara är lite sjuk. Då får du information om när och var du kan få hjälp med dina besvär. Du får också veta hur du på bästa sätt tar hand om tandvärken i väntan på att förkylningssymtomen försvinner.

Vissa grupper kallas inte

Du som är 70 år och äldre kommer inte att bli kallad för rutinundersökning. Du som har en sjukdom som innebär en ökad medicinsk risk för covid-19 kallas inte heller. Tandvården kommer att kalla dig igen när det blir aktuellt. Är du över 70 år eller har en underliggande sjukdom och redan blivit kallad till tandvården ska du kontakta tandvårdskliniken och avboka besöket.

Du som är mitt i en pågående tandbehandling kommer att meddelas om tandbehandlingen kan göras klar eller om den skjuts upp tillsvidare. Du kan alltid ringa om du har funderingar.

Det här gäller för akut tandvård

Har du akuta tandbesvär går det fortfarande bra att komma till tandvårdens kliniker eller till Tandakuten – som har öppet även under helgdagar. Det gäller även för dig som är 70 år och äldre eller har en underliggande sjukdom.

Kontaktuppgifter till tandvården

Du söker fram kontaktuppgifterna till din tandvårdsklinik här på 1177.se:

Hitta vård

Du kan också kontakta din tandvårdsklinik genom att logga in:

Logga in på 1177.se

Till toppen av sidan