Aktuellt i Värmland

Så söker du vård i sommar!

Innehållet gäller Värmland

På 1177.se hittar du råd om vad du kan göra själv när du blir lindrigt sjuk eller skadad. Här får du svar på dina flesta frågor om vad du kan göra själv vid en kraftig förkylning eller efter ett insektsbett. Du hittar även öppettider och kontaktuppgifter till vården.

Boka videosamtal i appen Vård i Värmland

Boka videosamtal med exempelvis vårdcentralen Värmland genom appen Vård i Värmland. Här kan du enkelt boka tid för dina besvär som inte kräver fysisk undersökning. Du kan boka tid med exempelvis sjuksköterska, kurator eller läkare som arbetar inom Region Värmland.

Du som är under 25 år kan söka vård i appen Ung i Värmland. Du kan boka videosamtal med barnmorska, kurator, psykolog och sjuksköterska. Du kan dessutom skriva i samtalets chatt. Besöket är gratis.

Läs mer om våra appar >>

Ring vårdcentralen på dagtid

På dagtid, under telefontiden kan du ringa vårdcentral för rådgivning och eventuell tidsbokning.

På en vårdcentral kan du träffa distriktssköterskor, läkare och andra yrkeskategorier som hjälper dig efter ditt behov.

Observera att under sommarperioden prioriteras medicinska behov som inte kan vänta. Om du har ett ärende som inte behöver tas om hand under sommaren ber vi dig kontakta oss vid ett senare tillfälle.

Kontakta vården via 1177.se dygnet runt

Kontakta vården genom att logga in på webbplatsen 1177.se dygnet runt.

Om du ska förnya recept eller kan du enkelt göra det dygnet runt genom att logga in och söka upp din vårdgivare.

På kvällar, nätter och helger – ring sjukvårdsrådgivning 1177

När du ringer 1177 är det sjuksköterskor som svarar. De hjälper till med allt från att ge dig råd om vad du kan göra själv om du blivit lindrigt skadad eller sjuk. De kan också boka in dig till närmsta jourcentral om du har ett vårdbehov som inte kan vänta till nästa vardag eller vid allvarlig sjukdom och skada hänvisa dig rätt.

Sök akutmottagningen vid allvarlig sjukdom eller skada

Om du råkar ut för en allvarlig skada eller känner av ett plötsligt sjukdomstillstånd ska du söka akutmottagningen. När du kommer till akuten träffar du först en sjuksköterska som gör en första bedömning. Det är alltid de personer som har störst medicinskt behov som prioriteras först på akutmottagningen.

Ring 112 vid livshotande tillstånd

Tveka inte att ringa 112 om du behöver. 

Besöksrestriktioner i vården

För är att minska risken för smittspridning har vi restriktioner till våra våra vårdcentraler, sjukhus och vårdinrättningar. Tillsvidare rekommenderar vi att alla som besöker oss använder munskydd.

Läs mer om vad som gäller när du besöker vården, både för dig som patient och som besökare till någon som är inneliggande >>

Sommartips

Så tar du bort fästingar

Ta bort fästingen på en gång. Här kan du läsa hur du gör, och om hur du skyddar dig mot fästingbett.

Är ditt barn magsjukt?

Det är viktigt att barnet får i sig vätska. Här får du tips hur du kan stötta ditt barn att få i sig tillräckligt med vätska.  

Skydda dig mot solen

Det är härligt att vara i solen. Kom ihåg att skydda dig själv och dina barn. Läs råd och tips här.

Råd vid mycket varmt väder

Här är några enkla råd om hur du bäst tar hand om dig när det är extremt varmt ute.

Till toppen av sidan