Provtagning och vaccination covid-19

Sjuksköterskorna på 1177 Vårdguiden eller vårdcentraler kan inte boka tid för vaccination eller provtagning. Läs mer om när det är din tur att vaccineras mot covid-19. Har du minsta symtom för covid-19 boka tid för provtagning.

NÄR DET ÄR FARA FÖR LIV

Specialistakut för psykiatri och gynekologi

Innehållet gäller Uppsala län

Om du har behov av akut vård inom gynekologi, psykiatri och tänder som inte kan vänta, finns det några specialistakuter i Uppsala län där du kan få hjälp. Är det fara för liv ring 112.

Gynekologi

Akutmottagningen för gynekologi vid Akademiska sjukhuset tar emot dig som har akuta gynekologiska besvär, som till exempel kraftiga buksmärtor eller rikliga blödningar. Som på alla akutmottagningar utgår vi utifrån medicinska behovet och sjukaste får gå före i kön.

Akutmottagningen för gynekologi vid Akademiska sjukhuset

Vuxenpsykiatri

På akutmottagningen för vuxenpsykiatri har du möjlighet att få hjälp vid behov av akut psykiatriskt omhändertagande. Mottagningen är öppen dygnet runt för dig som är 18 år och äldre.

Akutmottagningen för vuxenpsykiatri

Barn- och ungdomspsykiatri

Barn och ungdomar som har akuta psykiatriska tillstånd, som akut risk för självmord, akut symptom på mani, vanföreställningar eller psykos kan besöka. Du ska vara under 18 år och en vårdnadshavare bör följa med.

Det finns ingen tidsbokning eller kösystem utan omvårdnadspersonal gör en första bedömning för att se hur akuta problemen är. 

Akutmottagningen för barn- och ungdomspsykiatri

Vad kostar det att besöka en akutmottagning?

Till toppen av sidan