Vaccination och provtagning covid-19

Sjuksköterskorna på 1177 Vårdguiden eller vårdcentraler kan inte boka tid för vaccination eller provtagning. Läs mer om när det är din tur att vaccineras mot covid-19. Har du minsta symtom för covid-19 boka tid för provtagning.

1177 VÅRDGUIDEN PÅ WEBBEN

Hitta vård

På 1177.se kan du hitta kontaktuppgifter, öppettider och e-tjänster hos vårdmottagningar och tandvårdsmottagningar i hela landet.

Hur fungerar sökfunktionen?

På 1177.se kan du söka fakta eller söka efter mottagningar. För att söka efter en mottagning klickar du på Hitta vård högst upp på sidan.

Där kan du skriva vilken mottagning eller vilken typ av vård du vill hitta. Du kan också söka på stad, plats eller adress. Välj exempelvis Vårdcentral i rullgardinslistan i det vänstra fältet, skriv Motala i det högra fältet och klicka därefter på den blå sök-knappen. Du kan också välja alternativet nära mig, då hittar du mottagningar som finns i närheten där du är. 

Om du inte exakt vet vad det är du ska söka efter kan du klicka i det vänstra fältet. Du får då upp ett par vanliga sökförslag i rullgardinslistan. När du har klickat på sök visas en lista med mottagningar.

Mottagningens informationssida

Alla vårdmottagningar och tandvårdsmottagningar som har avtal med regionen har en egen sida på 1177.se. Där hittar du kontaktuppgifter, e-tjänster och vilken typ av vård du kan få på mottagningen.

Innehållet som finns om mottagningen administreras av mottagningarna. Om du ser felaktigheter eller har synpunkter på innehållet kan du tycka till via en länk på mottagningens informationssida.

Läs om hur du gör för att visa en mottagning på 1177.se

Du har rätt att välja öppenvård

Patientlagen ger dig rätt att välja öppenvård i hela landet. Öppenvård innebär all vård där du inte blir inlagd på sjukhus. Du kan läsa mer om att välja vårdmottagning.

Olika namn för samma typ av mottagning

Olika regioner har olika namn för det som i den här texten kallas för vårdcentral eller mottagning. Med vårdcentral menas det som i en del regioner kallas för till exempel hälsocentral, hälsovårdscentral, distriktsläkarmottagning, husläkarmottagning, familjeläkarmottagning eller liknande.

Inom vården brukar de här mottagningarna kallas för primärvårdsmottagningar eller primärvårdsenheter.

Till toppen av sidan