Tidning med aktuellt innehåll om vård och hälsa

I senaste numret av tidningen 1177 Vårdguiden kan du bland annat läsa om vad som händer när sekunderna blir viktiga, när det är fara för livet och akut vård behövs. Vet du hur du ska agera? Och när ska man egentligen ringa 112, när är det en akut situation?

Tidningen innehåller också tips om vad man bör tänka på för att bibehålla en god munhälsa, som rätt teknik för tandborstning, råd om tandtråd och hur det vi äter påverkar våra tänder.

Läs också en intervju med småbarnspappan och fotbollsspelaren Niklas Busch Thor. Där berättar han om sin sjukdom epilepsi och hur han hanterar vardagen. I övrigt finns artiklar och information om influensavaccinering, hur vinderdepp kan förebyggas, fördelar med en vitare jul och vad sjukdomen vestibulit innebär.

Tidningen 1177 Vårdguiden delas ut till alla hushåll i Uppsala län. Tidningen ska stötta ett hälsosamt liv och bidra med kunskap om vad du kan göra själv om du är sjuk samt vilka rättigheter du har som patient. Den ska också guida till hälso- och sjukvård i länet.

Tidningen räknas som samhällsinformation. Därför får du den även om du har tackat nej till reklam. Vi har inte möjlighet att utesluta enskilda mottagare som inte vill ha tidningen - det skulle bli alltför dyrt.

Sökbar e-tidning

Du kan bläddra, skriva ut, förstora, tipsa vänner om artiklar eller söka efter innehåll.

Läs nya numret här.

Även som taltidning

Tidningen 1177 Vårdguiden finns också som taltidning på så kallad Daisy-skiva. Beställ eller avbeställ skivan genom att mejla tidningsredaktionen på kommunikation@regionuppsala.se.

Text: Anja Dahlin Price

Till alla nyheter