Läsare berättar

Vissa dagar blir det kebab från grillen

Våra barn får god mat, ofta får de välja middag. Ibland med efterrätt mitt i vardagen - faktiskt ganska ofta. De får till och med äta framför tv:n någon gång när vi lyckas tajma in middagen mitt i ett bra program.

Våra barn är 5, 10 och 12 och har alltid fått Bregott och röd mjölk. Inte är de tjocka för det, det rör på sig varken mer eller mindre än andra barn, de har någon eller ett par aktiviteter i veckan. Däremot får de inte äta läsk eller godis mitt i veckan eller onyttiga supersockriga flingor till frukost.

Tallriksmodellen har vi nog aldrig kört med fast vi alltid har grönsaker till hands och så ¨lurar vi in det lite i maten", mixar morötter och blandar i biffar och sådär. Vi gillar mat, all möjlig mat och ibland inte alls. Ibland blir det för mycket, ibland för lite men för det mesta är det ok. Vissa tisdagar blir det kebabtallrik från lokala grillen när vi har bråttom. Ibland blir det lax med spenattäcke, går också fort.

Är det inte så de flesta har det? Lite si och lite så? Så länge man inte blir fixerad mår barnen bra och vi vuxna också.

Publicerad:
2011-11-25