Alla sagoböcker i barnavdelningen

Du kan läsa direkt, klicka på länken. Om du vill kan du ladda ner pdf-filen, skriva ut den och vika ihop den som en bok.

För att skriva ut:

För att kunna ladda ner behöver du en uppdaterad version av programmet Adobe Acrobat Reader.

Ladda ner sagobokens pdf-fil på datorns skrivbord genom att ställa dig med markören på länken, högerklicka och välj "spara länk som" eller "spara mål som". Detta kan heta lite olika beroende på vilken webbläsare du använder. Webbläsare är det program som du använder för att vara ute på internet, till exempel Explorer, Firefox eller Chrome.

Öppna den sparade filen och välj "skriv ut". Nu får du olika val för utskrift. Väl "häfte". Se till att skrivaren är inställd på "enkelsidig". Skrivaren behöver ha stöd för att göra en dubbelsidig utskrift.

Välj färg om du vill ha sagoboken i färg.

 

Billy Bläckfisk får ett stick

Illustration av Billy bläckfisk.Billy Bläckfisk ska få medicin direkt in i blodet. Därför måste Billy åka till sjukhuset för att få ett stick i handen eller armen.

Öppna historien om Billy i pdf-format

 

Lina blir undersökt med ultraljud

Illustratin av hästen Lina.Lina har haft ont i magen ett tag. Därför får hon åka till sjukhuset för att genomgå en ultraljudsundersökning.

Öppna historien om Lina i pdf-format

 

Valdemar testar sina lungor

Illustration av grävlingen ValdemarValdemar Grävling har känt sig trött och andfådd den senaste tiden. Därför får han komma till sjukhuset för att testa sina lungor.

Öppna historien om Valdemar i pdf-format

 

Valpen Bella får ett rör insatt i örat

Valpen Bella

Bella har haft ont i örat flera gånger och börjar få svårt att höra. Hon får åka till sjukhuset för att få ett litet rör insatt i örat.

Öppna historien om Bella i pdf-format

 

Gabriella Gnu blir röntgad

Gabriella Gnu

Gabriella har ramlat och slagit sig i armen, så illa att hon måste åka till sjukhuset för att bli röntgad.

Öppna historien om Gabriella i pdf-format

 

Ville Vildsvin blir undersökt med datortomografi

Ville VildsvinVille är ganska vild och busig. När han lekte med sina kompisar ramlade han och slog huvudet i en sten. Nu får han komma till sjukhuset för att bli undersökt med datortomografi.

Öppna historien om Ville i pdf-format

 

Conny Constrictor blir undersökt med magnetkamera

Conny ConstrictorConny ramlade ner från ett träd och gjorde illa ryggen. Han kommer till sjukhuset för att bli undersökt med en magnetkamera.

Öppna historien om Conny i pdf-format

 

Nelly blir undersökt med gammakamera

Nelly NoshörningFörut gjorde det ont när Nelly kissade. När hon och mamma kommer till sjukhuset för säkerhetens skull blir hon undersökt med en gammakamera.

Öppna historien om Nelly i pdf-format

Senast uppdaterad:
2015-05-21