Om vaccin mot covid-19

Kan jag vaccinera mig mot covid-19 och influensa samtidigt?

Fråga

Kan jag vaccinera mig mot covid-19 och influensa samtidigt?

Svar

Du som är över 18 år kan ta vaccin mot influensa samtidigt som vaccin mot covid-19. Det gäller dig som får en vanlig dos av vaccinet mot influensa. Då får du en spruta i varje arm.              

Du ska inte ta ett så kallat högdosvaccin mot influensa samtidigt som vaccin mot covid-19. Det vaccinet mot influensa får nästan bara personer som bor på särskilda boenden för äldre.

Det är bara vaccinet mot influensa som du kan ta samtidigt som du vaccinerar dig mot covid-19. Du ska inte ta något annat vaccin en vecka före eller efter att du vaccinerat dig mot covid-19. Det beror bland annat på att det ska gå att skilja på eventuella biverkningar från vaccinen. Du kan alltså inte vaccinera dig mot influensa, covid-19 och pneumokocker samtidigt.

Välj region högst upp på sidan för att få reda på vad som gäller där du bor.

Stockholms län

Om du är en av dem som ska ta en tredje dos vaccin mot covid-19 är det viktigt att du gör det så snart du kan, vänta inte in influensavaccinationen.

Om din covid-19 vaccination sammanfaller så att du kan ta din andra dos eller tredje dos samtidigt som influensavaccinationen kan du endast göra det på din vårdcentral. Här kan du räkna ut hur många veckor det är mellan din första och andra dos. Om du är en av dem som ska ta en tredje dos covid-19 vaccin ska det ha gått 6 månader sedan din andra.

Till toppen av sidan