Om vaccin mot covid-19

Hur får jag sms om dos 2?

Innehållet gäller Stockholms län

Fråga

Hur får jag sms om andra dosen om jag inte bokade första dosen med appen Alltid öppet?

Svar

För att få ett sms om din andra dos måste du ha laddat ner appen Alltid öppet till din telefon och registrerat din profil. Då får du ett sms som påminner om att boka dos 2. Sms:et skickas ut ungefär 1 vecka innan det är dags att ta din andra dos. För Astra Zenecas vaccin får du sms när 9 veckor har gått.

Om du inte hade appen vid ditt vaccinationstillfälle behöver du, för att bli garanterad ett sms, ladda ner appen så snart du kan efter din första dos.

Om du har väntat med att ladda hem appen tills det är mindre än 1 vecka kvar innan det är dags för den andra dosen, skickas inget sms. Men du får ändå ett erbjudande - du hittar det som ett personligt erbjudande på appens startsida ”Vaccination mot covid-19” när du loggat in.

Om du inte har möjlighet att ladda ner appen, till exempel om du saknar BankId, så kan du ringa till telefonbokningen. Du behöver då själv hålla reda på datumet för när du fick din första dos och räkna fram när det är dags för dig att boka din andra. Du behöver också veta vilket vaccin du fick i din första dos.

Till toppen av sidan