Frågor om bokning

Kan jag vaccinera mig mot covid-19 på min vårdcentral?

Innehållet gäller Stockholms län

Fråga

Kan jag vaccinera mig mot covid-19 på min vårdcentral?

Svar

I första hand ska du boka din covid-19 vaccination via appen Alltid öppet eller genom att ringa telefonbokningen. Du kan också välja att inte boka tid utan gå på drop-in vaccination.

Ett fåtal grupper kan även vaccinera sig på sin vårdcentral. Det gäller dig som är äldre och har svårt att ta dig till en covid-19 vaccinatör, bor på LSS boende, har insatser enligt LSS eller har personlig assistent samt dig som saknar svenskt personnummer eller svensk folkbokföringsadress eller har skyddad identitet. Även du som har Downs syndrom och har fyllt 18 år eller är äldre, kan kontakta din vårdcentral för fjärde dosen.

Läs mer på 1177.se

Vaccination mot covid-19

Covid-19 är en smittsam infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Alla som är 12 år eller äldre kan få vaccin mot covid-19. Här kan du läsa mer om vad som gäller för dig och hur du gör för att vaccinera dig i din region.

Frågor och svar om vaccination mot covid-19

Här hittar du frågor och svar om vaccinationerna mot covid-19. Kontrollera att du har valt region högst upp på sidan. Då får du rätt information för dig. 

Till toppen av sidan