Kontakta vården på nätet

Så byter du vårdcentral och bvc

Innehållet gäller Stockholms län

Vill du välja eller byta vårdcentral eller barnavårdscentral? Gör ditt val på nätet så behöver du inga pappersblanketter. Du kan också se var du är listad.

Barn blir omplåstrat

Du bestämmer själv vilken vårdcentral/husläkarmottagning du ska gå till. Logga in och för att se var du är listad eller för att göra ditt val.

 

Du väljer under rubriken Vårdval

Om du har barn under 13 år kan du också välja vilken vårdcentral eller barnavårdscentral du vill att barnet ska gå till. Läs mer om att göra vårdärenden för ditt barn.

Du kan också skriva ut och fylla i listningsblanketter och lämna till vårdcentralen.

Fullt på mottagningen

Det kan hända att mottagningen som du vill välja redan har så många patienter att de inte kan ta emot några nya. Då kan du välja en annan mottagning och ställa dig på en väntelista hos den fulla mottagningen.

Välja läkare

Om du vill välja en särskild läkare på vårdcentralen skriver eller säger du det när du väljer mottagning. 

Tänk på att:

  • Du kan bara vara listad på en vårdcentral i taget
  • Om du väljer att lista om dig kommer din tidigare listning att tas bort
  • Om du ångrar din listning kan du lista om dig igen men inte till mottagningar som har fullt
  • Om du står i kö för att bli listad på annan vårdcentral kommer den köplatsen tas bort
  • Enligt Patientlagen har du rätt till vård utan att behöva vara listad. Region Stockholm rekommenderar att du söker vård där du är listad.

Vill du välja en mottagning i ett annat län?

När du har loggat in kan du än så länge bara välja mottagningar i det landsting eller den region där du är folkbokförd. Fram tills dess att e-tjänsterna är anpassade efter den nya patientlagen kan du kontakta vården i andra delar av landet på andra sätt, exempelvis via telefon. På sidan Patientlagen finns information om den nya lagen och om hur du väljer vårdmottagning i olika landsting och regioner.

Till toppen av sidan