Capio vårdcentral, Ronneby

Fridhemsvägen 15

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0457-340 70
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 17:00
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 17:00

   Besöksadress:
   Fridhemsvägen 15
   Län, kommun:
   Blekinge län, Ronneby
   Postadress:
   Capio citykliniken, Fridhemsvägen 15, 372 38 Ronneby
   Webbplats:
   http://www.capiovardcentral.se/blekinge/ronneby/start/

   Ingång till Citykliniken

   Capio Cityklinken är en del i Capio, som är en av de ledande privata aktörerna på hälso- sjukvårdsmarknaden i Skandinavien. Här bedrivs specialistsjukvård (ortopedi, gynekologi och reumatologi) i nära samarbete med primärvård, akutsjukvård och högspecialiserad vård. Vår ambition är att erbjuda dig vård av hög kvalitet med bästa tänkbara tillgänglighet, service och bemötande. Läs mer om oss på vår webbplats.

   På vårdcentralen finns den vård som är basen i hälso- och sjukvården, det vill säga den vård som inte kräver sjukhusets resurser eller utrustning. Det är i första hand hit du ska vända dig när du blir sjuk och vill få kontakt med vårdpersonal.


   Alla vårdcentraler inom Hälsoval Blekinge har blivit godkända av Landstinget Blekinge. Utbudet innehåller bland annat grundläggande hälso- och sjukvård, rådgivning, förebyggande insatser, rehabilitering, BVC (barnhälsovård) och insatser vid psykisk ohälsa.

   Driftsform

   Driftsform: Privat

   Publicerad: 2021-11-01

   Tisdag 9/11 08.00-16.30
   Onsdag 10/11 08.00-16.30
   Torsdag 11/11 08.00-16.30
   Tisdag 16/11 08.00-16.30
   Onsdag 17/11 08.00-16.30
   Torsdag 18/11 08.00-16.30
   Tisdag 23/11 08.00-16.30
   Onsdag 24/11 08.00-16.30
   Torsdag 25/11 08.00-16.30


   Du kan även boka din vaccination på
   1177.se/blekinge/bokainfluensavaccin,
   via telefon på 0457-340 70 eller via
   chatt på hemsidan.


   Plats: Capio vårdcentral Ronneby

   • Information om PSA-provtagning

    PSA är en förkortning för prostata-specifikt antigen.

    PSA är ett protein som bildas i prostatakörteln på män och som också finns i blodet. Förhöjda PSA-värden kan bero på flera åldersrelaterade sjukdomar, men också godartad prostataförstoring, prostatit och prostatacancer.

    Med denna information och den bifogade broschyren från Socialstyrelsen, vill Region Blekinge informera dig som är man mellan 50 och 70 år och inte har några symptom på prostatacancer, om PSA-blodprov.

    Det är svårt att veta om nyttan med PSA-prov överväger de negativa effekterna med ett prov. Därför finns det ingen allmän rekommendation om att alla män ska testas. Du tar själv ställning till om du vill testa dig genom att värdera tänkbara fördelar och nackdelar med provet.

    Fördelar och nackdelar med PSA-provtagning

    En tidigt funnen prostatacancer kan ofta botas. Det enklaste sättet att spåra prostatacancer är med ett PSA-blodprov. Den viktigaste fördelen med PSA-prov är att tidig upptäckt och behandling av prostatacancer minskar risken för allvarlig prostatacancer i framtiden.

    Den viktigaste nackdelen är att hos en del män kan en prostatacancer upptäckas och behandlas trots att cancern aldrig skulle ha utvecklats till en allvarlig sjukdom. Det är fler män som behandlas efter PSA-prov, än som botas från en livshotande cancer. Behandlingen kan ge bestående biverkningar.

    För att du ska kunna ta ett så välinformerat beslut som möjligt vill vi att du läser igenom broschyren "Om PSA-prov" och sedan tar ställning till om du vill testa dig.
    Är du 50-70 år och har beslutat dig för provtagning efter att ha läst informationen ovan och den bifogade broschyren "Om PSA-prov"? Kontakta din vårdcentral för provtagning.
    Mer information finns på 1177.se, sök PSA.

    Tillhör du de män som redan testat dig?

    Har testet visat ett PSA-värde under 1,0 behöver du inte ta nästa förrän efter sex år.
    Män över 60 år som har ett PSA-värde under 1,0 behöver inte ta fler PSA-blodprov.
    Alla män som har ett PSA-värde mellan 1 och 3 bör kontrollera sig vart annat år. Din läkare informerar dig om vad som gäller för dig.

    Män med två nära släktingar (far, bror, son) med prostatacancer bör kontrolleras regelbundet från 40 års ålder. Kontakta din läkare.

    Du som har tagit del av Socialstyrelsens information om PSA-provtagning kan gå till din vårdcentral för provtagning utan remiss.

    Socialstyrelsens information om PSA-provtagning.

    Om du, efter att ha läst Socialstyrelsens information om PSA-provtagning vill ta PSA-prov, gå till din vårdcentral och fyll i blanketten Frågor till Dig som funderar på att ta PSA-prov. Du hittar blankett för utskrift här under, den finns också utskriven på din vårdcentral.

   Till toppen av sidan