VACCINATIONER

Vaccination mot influensa i Stockholms län

Innehållet gäller Stockholms län

I år är det stor efterfrågan på vaccin mot säsongsinfluensan och hittills (12 november) har mer än 65 000 personer vaccinerats. Det finns fortfarande många vaccindoser kvar hos de flesta vaccinatörer, men hos enskilda mottagningar är vaccinet slut. Du kan därför få gå till en annan mottagning än den du hade tänkt. Mer vaccin från Region Stockholms distributörer kommer att fördelas till prioriterade vårdcentraler.

Har du ökad risk att bli allvarligt sjuk av en influensainfektion? Då får du vaccinera dig kostnadsfritt på alla mottagningar som har avtal med Region Stockholm från den 3 november till och med den 28 februari 2021. Dessa personer har förtur till vaccinering. Du som bor med någon som har kraftigt nedsatt immunförsvar rekommenderas vaccinering, men du får betala för det själv.

Om du inte tillhör någon av grupperna som har ökad risk att bli allvarligt sjuka men ändå vill vaccinera dig får du kontakta den mottagning du tänk gå till. Prioriteringen är fortfarande de som är i riskgrupp. Priset varierar.

De olika vaccinationsmottagningarna väljer själva hur de vill genomföra årets vaccination. Vissa erbjuder endast bokade tider, andra kommer ha drop-in tider. 

 

 

Här hittar du hälsodeklarationer för nedladdning och utskrift för vuxna och barn inför vaccination mot influensa och pneumokocker. Hälsodeklarationerna finns på nio olika språk; arabiska, engelska, persiska, polska, serbokratiska, somaliska, svenska, spanska samt turkiska.

I dessa pandemitider är det viktigt att vi hjälps åt att begränsa spridningen av smittsamma sjukdomar, som covid-19. Vården har i uppdrag att utföra en smittsäker vaccination och du som invånare ska vara uppmärksam på, och stanna hemma, om du har symtom som påminner om covid-19.

 

Till toppen av sidan