Vaccinläget för covid-19 i Stockholms län vecka 15

16 april: Nu är det även möjligt för dig som är född 1956 och tidigare att boka vaccination för covid-19. Läs om hur du bokar här.

AKTUELLT I STOCKHOLMS LÄN

Ska du resa iväg på sportlovet?

Innehållet gäller Stockholms län

Sportlovet brukar innebära fler resor och därmed en större belastning för sjukvården i de områden dit många reser. Det är viktigt att du fortsätter ta ditt ansvar för att hindra smittspridningen av covid-19 oavsett var du befinner dig.

Det bästa rådet är att avstå från onödiga resor, men om du ändå väljer att ge dig iväg ska resan göras på ett smittsäkert sätt.

Se till att du har en plan för hur du ska göra om du skulle behöva vård under din vistelse på en annan ort. Kolla upp redan innan du åker vad som gäller om du behöver vård på den ort du reser till.

Det här ska du tänka på:

  • Fortsätt följa de nationella råden för att minska smittspridningen.
  • Förbered så mycket som möjligt innan din resa, så att du minimerar antalet möten med andra människor under din vistelse.
  • Undvik folksamlingar på plats.
  • Umgås endast med ditt resesällskap och undvik nya kontakter.
  • Säkerställ att du kan isolera dig på ditt resmål eller ta dig hem på ett smittsäkert sätt om du får symtom på covid-19.

Om du planerar att resa (folkhalsomyndigheten.se)

Hur ska du söka vård?

Om du blir lindrigt sjuk bör du i första hand åka tillbaka till din Stockholms län för att inte sprida smitta på besöksorten. Det är viktigt att du reser på ett smittsäkert sätt. Boka sedan ett test för covid-19.

Om du inte kan resa hem ska du isolera dig i ditt boende. Högst upp på 1177.se kan du välja region och se vad som gäller där du är. 

Ska du åka till en skidort?

Här kan du se vad som gäller i regioner med skidorter.  

Till toppen av sidan