AKTUELLT I STOCKHOLMS LÄN

Råd till dig som ska föda i sommar

Innehållet gäller Stockholms län

13 juni: Sommaren är högsäsong i förlossningsvården och många nya små stockholmare kommer att födas. Våra sex förlossningskliniker samarbetar för att ta hand om dig och alla andra som ska föda.

1. Rådgör med din barnmorska om du ännu inte valt förlossningsklinik

Rådgör med din barnmorska om du ännu inte har valt någon förlossningsklinik. Även om det redan är många listade går det varje vecka att lista sig på minst en av klinikerna i regionen. Kanske är det inte den klinik du önskat i första hand men det är ändå viktigt att vara listad.

2. När det är dags – ring

Ring till den klinik du planerat att föda på när du tror att förlossningen startat. Då kan de förbereda för att ta emot dig eller om det behövs, ordna en annan plats.

3. Ta hjälp av kliniken – åk inte på egen hand

Om det skulle vara väldigt många som föder samtidigt just den dagen du ringer finns det erfarna koordinatorer som hjälper dig att ordna en annan plats i regionen. Du behöver inte ringa eller åka runt själv. Omkring nio av tio får föda på den klinik de planerat.

På Region Stockholms webbplats kan du läsa mer om listning på förlossningsklinik.

Kontaktuppgifter och filmer

Det finns sex kliniker i länet: Danderyds sjukhus, Södersjukhuset, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, Södertälje sjukhus och BB Stockholm.

Här kan du se filmer från de olika förlossningsklinikerna.

Till toppen av sidan