Aktuellt i Stockholms län

Gravida får själva välja förlossningsklinik i appen Alltid öppet

Innehållet gäller Stockholms län

Från och med den 1 december 2022 kan du som är gravid själv göra ditt val av vilken förlossningsklinik du önskar föda på. Du gör valet i Region Stockholms i app Alltid öppet.

Efter första besöket hos barnmorskan får du som är gravid ett sms från Alltid öppet (gäller från 1 dec) med information om hur du väljer den förlossningsklinik som du önskar föda på. Fram till och med den 30 november gäller som tidigare, det vill säga att du gör valet i vecka 25 tillsammans med din barnmorska.

Du kommer att få information om förändringen I samband med besök i mödravården. Har du redan gjort ett val av önskad förlossningsklinik via din barnmorska behöver du inte göra ett nytt val. Du ringer den förlossningsklinik du valt när förlossningen startar.

Du behöver inte välja. Om du inte aktivt väljer önskad förlossningsklinik kommer du tilldelas en förlossningsklinik där det beräknas finnas plats när du ska föda. Prioriteringsordningen av förlossningsklinikerna baseras på din folkbokföringsadress och överst ligger den förlossningsklinik som är närmast dig.

Sex – snart sju förlossningskliniker

I Region Stockholm finns det sex förlossningskliniker och den 1 april 2023 öppnar den sjunde kliniken på S:t Görans sjukhus. Det är du som har beräknat födelsedatum 14 april 2023 och framåt som kommer kunna välja S:t Görans förlossningsklinik som önskad klinik att föda på.
Förlossningskliniker i Region Stockholm:

  • BB Stockholm, Danderyds sjukhus
  • Danderyds sjukhus förlossningsklinik
  • Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge förlossningsklinik
  • Karolinska Universitetssjukhuset Solna förlossningsklinik
  •  Södersjukhusets förlossningsklinik
  • Södertälje sjukhus förlossningsklinik

Du hittar mer information och instruktioner på den här sidan.

Till toppen av sidan