Aktuellt i Stockholms län

Nu kan du som är född 1981 och tidigare boka tid för vaccination

Innehållet gäller Stockholms län

Idag, torsdagen den 3 juni, öppnar bokningen för dig som är född 1981 eller tidigare. För att boka vaccination mot covid-19 via appen Alltid Öppet eller telefontjänsten behöver du ha rätt födelseår. Du vaccinerar dig på någon av länets vaccinationsmottagningar.

Nu kan du som är född 1981 och tidigare boka en tid för vaccination mot covid-19.

- Det är riktigt glädjande att vi enligt plan nu öppnar för ännu en ny åldersgrupp, den här gången personer som är födda 1981 och tidigare. Tempot i vaccinationerna är fortsatt högt, något som är väldigt viktigt för att vi tillsammans ska kunna tas ur pandemin. Redan den första dosen ger ett visst skydd mot att bli allvarligt sjuk i covid-19, och därför är tempot viktigt, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Vaccinationsbokningen i fas 4 öppnar i olika åldersintervall, där äldst får vaccin först. 

- Vaccinbokningen är öppen för personer som har rätt ålder, alltså de som är födda 1981 eller tidigare. Precis som tidigare har vaccinatörerna fyllt på med tider och finns det ingen tillgänglig tid är det viktigt att försöka igen senare eftersom nya tider också läggs till löpande, säger Magnus Thyberg.

Justerat tidsintervall för vaccinerna från Pfizer/Biontech och Moderna

Region Stockholm har justerat tidsintervallet för andra dosen för personer som får vaccin från Pfizer/Biontech och Moderna, enligt rekommendation från Folkhälsomyndigheten.

  • För vaccinationer som görs från och med den 1 juni gäller sju veckor efter den första dosen.
  • För vaccinationer som genomförts innan den 1 juni gäller fortfarande sex veckors intervall.

Information om vaccinationsmottagningar mot covid-19 i Region Stockholm

Region Stockholm har flera vaccinationsmottagningar som vaccinerar allmänheten samt två vaccinationsbussar – en i Botkyrka och en i Södertälje. Vaccinationsmottagningarna är spridda runt om i länet, har hög kapacitet och tider bokas via appen Alltid Öppet med Bank-id eller Freja e-id plus. De som av olika skäl inte kan boka tid via en digital lösning kan boka tid via en särskild telefontjänst.

Läs allt om hur du bokar på den här sidan

Till toppen av sidan