Aktuellt i Stockholms län

Brev om tredje dosen till dig som är 80-plus

Innehållet gäller Stockholms län

Du som är 80 år eller äldre erbjuds nu en tredje dos vaccin mot covid-19, efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Du kommer att få ett bokningsbrev med information om de olika sätt du kan ta den tredje dosen. Informationen finns också här på 1177.se.

Under vecka 43 och 44 skickas brevet om dos tre ut till alla som är folkbokförda i Stockholms län och födda 1941 eller tidigare. Ett liknande brev har även skickats ut till dem som har hemtjänst men är under 80 år.

Så här får du den tredje dosen

För de flesta i denna åldersgrupp ska dosen tas tidigast 6 månader efter den andra dosen. Det finns flera sätt för dig som är över 80 år att få din tredje dos:

Den tredje dosen vaccin mot covid-19 förstärker och förlänger skyddet som kroppen skapade efter den första och andra dosen. Vaccinen som ges är från Pfizer/BioNTech eller Moderna.

Mer fakta om dos tre-vaccinationen

  • För personer som har stor risk för allvarlig sjukdom om de får covid-19 öppnades bokningen redan 4 oktober. De får även vaccinera sig med ett kortare intervall mellan dos två och dos tre.
  • Personer som har hemtjänst men är under 80 år eller har hemsjukvård har redan fått erbjudandet och vaccinationen har inletts.
  • Även för personer som bor på SÄBO pågår vaccinationerna. De vaccineras av boendets läkarorganisation, när det är dags. 
  • Drygt 26 000 personer har redan fått sin tredje dos.
Till toppen av sidan