Aktuellt i Stockholms län

Tredje dosen kommer att ges i åldersintervall som tidigare

Innehållet gäller Stockholms län

Räkna med samma åldersgrupper som under våren, med bokning på samma sätt. Det är beskedet från vaccinationssamordnare Magnus Thyberg när informationen om en tredje dos till fler grupper nu kommit från Folkhälsomyndigheten.

Den som bor eller vistas i Stockholms län kommer att kunna boka sin tredje dos i åldersordning, på liknande sätt som under vårens stora vaccinationsinsats.

- Du som har bokat i appen Alltid öppet kan räkna med att få ett SMS när det är dags för dig att boka din tredje dos. Du behöver alltså inte själv hålla koll på när det blir din tur. Vår uppmaning till dig är att boka in dig direkt när du får SMS:et och ta tredje dosen när du blir kontaktad av oss, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Den mest prioriterade gruppen just nu är personer födda 1956 eller tidigare. När vaccinationstäckningen för dos tre i denna stora grupp är hög, kommer andra grupper successivt att kunna släppas på.

Det ska gå minst sex månader mellan dos 2 och dos 3, och för dig som är född 1956 eller tidigare gäller fem månader. Det är viktigt att komma ihåg att skyddet inte upphör tvärt efter en viss tid utan att det vanligtvis minskar successivt. Den tredje dosen förstärker skyddet som du får från de första två doserna. Därför är det bra att ta din påfyllnadsdos av skydd mot covid-19 när den möjligheten erbjuds. 

En tredje dos vaccin mot covid-19 ger ett förstärkt och förlängt skydd mot svår sjukdom eller död. Genom att fylla på vaccinskyddet bidrar vi till att minska risken att smittan får ordentligt fäste i samhället igen. 

Vaccinationen med tredje dosen pågår för fullt, samtidigt som dos 1 och 2 fortsätter att ges till de grupper som ännu inte vaccinerat sig.

Till toppen av sidan