Aktuellt i Stockholms län

Astra Zenecas vaccin fasas ut

Innehållet gäller Stockholms län

Snart kommer du som vaccinerar dig inom Stockholms län att erbjudas vaccin från Moderna eller Pfizer/BioNTech. Vilket av dessa vaccin du erbjuds kan däremot inte väljas, då de är likvärdiga. Vaccinationsmottagningarna vaccinerar med det vaccin de har på lager just den dagen.

Folkhälsomyndigheten slutar nu att distribuera vaccin från Astra Zeneca till landets regioner. Därför fasas AstraZenecas vaccin ut inom Region Stockholm och du kommer istället erbjudas vaccin från Moderna eller Pfizer/BioNTech. Förändringen kommer gälla både för dig som påbörjar din vaccination och för dig som ska ta sin andra dos. Förändringen sker inom kort. 

– Att skydda våra äldre är viktigt och vi tror och hoppas att de i åldersgruppen 65+ som hittills valt att inte vaccinera sig eller varit tveksamma nu tänker om och bokar sig för vaccination, säger chefläkare Elda Sparrelid.

Mer än två miljoner vaccinationer mot covid-19 har nu gjorts i Region Stockholm. I åldersgruppen 65+, som hittills erbjudits AstraZeneca-vaccin, har 88,2 procent fått en dos vaccin och 82,6 procent är fullvaccinerade.

Du kan läs mer på Region Stockholm hemsida.

Till toppen av sidan