Aktuellt i Stockholms län

Testa dig för covid-19 vid provtagningsbuss

Innehållet gäller Stockholms län

Nu kan du som har symtom på covid-19 provta dig utan att boka tid. Den första av totalt fyra bussar rullar ut idag tisdag och kommande veckor kommer ytterligare tre bussar att tillkomma.

Du som har symtom behöver bara ta med dig legitimation och gå till provtagningsbussen där flerspråkig sjukvårdsutbildad personal tar ett PCR-test på ett smittsäkert sätt.

- När restriktionerna förväntas släppa i slutet av september är det fortsatt mycket viktigt att vi fortsätter att stanna hemma när vi är sjuka och att vi fortsätter att testa oss vid symtom för covid-19, för att minska smittspridningen. Testbussarna gör det enklare och mer tillgängligt att testa sig, säger Maria Rotzen Östlund, smittskyddsläkare Region Stockholm.

Alla får information om både provtagning och om vaccination eftersom det är ett bra tillfälle att också berätta om vaccination.

- Provtagning och smittspårning är viktiga insatser för att minska smittspridningen och vi vill göra det så enkelt som möjligt att provta sig. Eftersom vi vänder oss till personer med symtom är det viktigt att vi erbjuder nära, tillgänglig provtagning, säger Maria Rotzen Östlund. 

Här hittar du aktuell turlista, fler bussar kommer att tillkomma.

Till toppen av sidan