Aktuellt i Stockholms län

Nu öppnar vaccinationsbokningen för dig som född 1976 eller tidigare

Innehållet gäller Stockholms län

Idag, fredagen 21 maj, öppnar bokningen för personer födda 1976 eller tidigare. För att boka vaccination via appen Alltid Öppet eller telefontjänsten krävs rätt födelseår. Vaccinationen sker på någon av länets vaccinationsmottagningar.

Nu öppnar bokningen för dig som är född 1976 och tidigare.
- Vi ser att intresset för att boka tid är fortsatt högt. Det är väldigt bra, vaccinationen är en väg ut ur pandemin, tillsammans med de smittskyddsåtgärder som finns. När fler vaccinerar sig mot covid-19 innebär det att smittspridningen kan minska, något som är väldigt viktigt, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Region Stockholm öppnar för vaccinationsbokning i fas 4 i olika begränsade intervall, och vilka åldersgrupper som kan boka kommer att kommuniceras tydligt varje gång.

- Det går bara att boka om man har rätt ålder, alltså är född 1976 eller tidigare. Vi väntar oss ett stort intresse även den här gången, och har förstärkt kapacitet och utökat antalet tider. Nya tider släpps dessutom löpande, så den som har svårt att hitta en tid nu, kan försöka igen senare eller nästa dag, säger Magnus Thyberg, och fortsätter:
- Att släppa på fler grupper som får sina första doser nu, samtidigt som vi öppnar fler tider för de som står på tur att få sin andra dos, följer vår plan. Vi behöver hålla uppe takten för att vaccinera fler, både med första och andra dosen.

Här kan du läsa allt om hur du bokar tid för vaccination

Telefonbokning av dos 2 öppen

Under torsdagen den 20 maj öppnade också telefontjänsten för bokning av den andra dosen. För att boka den andra dosen via telefontjänsten behöver personen veta datumet för när den första dosen gavs samt vilket vaccin det var.

Tips inför vaccinationen

  • Alla vaccinationer ska förbokas
  • För att undvika trängsel – tänk på att helst komma ensam till vaccineringen och var gärna på plats ungefär fem eller tio minuter innan
  • Om möjligt – ha gärna kortärmat. Då går vaccineringen snabbare.
  • Ta med munskydd för att undvika smittspridning, annars får du ett på plats.
Till toppen av sidan