AKTUELLT I STOCKHOLMS LÄN

Nu kan du chatta med ungdomsmottagningen

Innehållet gäller Stockholms län

Nu finns det en app där du kan få råd och stöd från en kurator eller en barnmorska på en ungdomsmottagning, utan att behöva boka ett möte. Den nya chattfunktionen finns i appen Alltid öppet som du laddar ner via Appstore eller Google Play.

- Du får svar inom 24 timmar på vardagar men vår ambition är att svara så fort som möjligt, säger Sofia Strand, barnmorska vid Salems ungdomsmottagning och projektledare för Ungdomsmottagning online i appen Alltid öppet. 

- Vi får ungefär samma typ av frågor som annars kommer vid drop-in besök. En del chattar gäller konkreta frågor medan andra chattar kan sträcka sig över flera dagar. Men vi märker också en större andel känsliga frågor som jag tror ungdomar tvekar att ställa vid ett vanligt besök eller i videomöte. Ibland kan vi föreslå ett vanligt besök om det behövs, fortsätter Sofia.

Chatten kan också vara ett stöd till oroliga föräldrar som kan uppmana sitt barn att skriva där om barnet har något bekymmer men inte vill följa med till vården. 

Du kan även chatta med en barnmorska

Även barnmorskemottagningen har chattmöjlighet. Här handlar de flesta frågor om önskan att bli gravid, oro kring graviditet eller frågor om preventivmedel. Det är positivt att kvinnor frågar oss och får professionella svar än att de söker svar i andra forum som kanske inte alltid är korrekta. Ibland kan vi också rekommendera att vi har ett videomöte när vi känt att vi behöver resonera mer kring ett problem, säger Tina Bohlin, barnmorska vid Älvsjö barnmorskemottagning som är projektledare för Barnmorskemottagning online i appen Alltid öppet.

Ladda ner Alltid öppet-appen här

Alltid öppet på Appstore

Alltid öppet på Google Play

 

Till toppen av sidan