Aktuellt i Stockholms län

Flerspråkiga infohubbar informerar om vaccination

Innehållet gäller Stockholms län

Nu intensifierar Region Stockholm informationen runt covid-19 i Rinkeby, Tensta, Märsta/Valsta, Skärholmen, Fittja, Handen och Södertälje. Flerspråkiga hälsoinformatörer sprider information om vaccination mot covid-19 och hjälper till att boka tid.

Gemensam satsning för att nå fler

Nu när det är dags att bredda vaccinationen till fler åldersgrupper utökas också insatserna med fler vaccinationsmottagningar, mobila enheter, bokningstelefon som hjälper till att boka tid på tio språk och infohubbar där flerspråkiga informatörer rör sig runt i centrum för att tala med boende och besökare. Hälsoinformatörerna kan svara på medicinska frågor och alla funktionärer kan hjälpa till att boka tid för vaccination mot covid-19.

Både vardagar och helger

Helgerna 22–23 maj och 29–30 maj kl 11–17 öppnas infohubbar i centrum av Märsta/Valsta, Rinkeby, Tensta, Skärholmen, Handen, Fittja och på två ställen i Södertälje.

Under vardagarna 24–28 maj finns en särskild satsning på Medborgarkontoren i Rinkeby/Husby, Tensta samt Skärholmen och helgen den 5–6 juni upprepas infohubbarna i centrum av Handen, Märsta/Valsta, Fittja och Södertälje.

Till toppen av sidan