Aktuellt i Stockholms län

Nu kan du som är född 1986 eller tidigare boka vaccinationstid

Innehållet gäller Stockholms län

Idag, måndagen den 14 juni, öppnar vaccinationsbokningen för dig som är född 1986 eller tidigare. För att boka vaccination mot covid-19 via appen Alltid Öppet eller telefontjänsten krävs rätt födelseår. Vaccinationen sker på någon av länets vaccinationsmottagningar.

- Vi håller fortsatt en hög takt i vaccinationerna och erbjuder nu ytterligare en åldersgrupp möjlighet att boka vaccinationstid. Vi vaccinerar varje dag, hela sommaren, och det vaccin vi tilldelas ska nå invånarna så snabbt som möjligt, så att allt fler kan få skydd mot covid-19. Förra veckan registrerades exempelvis över 157 000 vaccinationer regionen, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Region Stockholm öppnar för vaccinationsbokning i fas 4 i olika begränsade intervall, och vilka åldersgrupper som kan boka  kommuniceras tydligt varje gång.

- När vi kan öppna för nya åldersgrupper beror till stor del på vaccintillgången, men också på bokningsläget i länet. Vi behöver vara snabbfotade och vi vill att vaccinatörerna har ett bra tryck i bokningarna så att så många som möjligt kan boka tid, och därför är det svårt att säga när vi öppnar för nya åldersgrupper. Vi vaccinerar så snabbt vi kan och håller fortsatt ett högt tempo med både den första och andra dosen, säger Magnus Thyberg.

Vaccinationsbokningen är öppen för dig som är född 1986 eller tidigare. Vaccinationsmottagningarna lägger ut tider löpande och finns ingen tillgänglig tid kan du försöka igen senare. Bokningen sker via appen Alltid öppet. Som ett komplement finns också en telefonbokningstjänst. Den vänder sig till personer som inte har möjlighet att boka digitalt, exempelvis personer som saknar Bank-id, har svårt med digitala lösningar eller har behov av att boka på andra språk. Telefontjänsten är tillgänglig på tio språk.

Läs om hur du bokar tid för vaccination mot covid-19 här

Till toppen av sidan