Aktuellt i Stockholms län

Påfyllnadsdos nu för alla födda 1961 eller tidigare

Innehållet gäller Stockholms län

Från och med idag kan du som är född 1961 eller tidigare boka tid för påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19. Det ska ha gått minst 6 månader från den andra dosen innan du kan ta påfyllnadsdosen. Med denna tredje vaccination förstärks och förlängs skyddet mot covid-19.

- Det finns nu relativt gott om lediga bokningsbara tider för vaccination. Det gör att vi kan erbjuda fler att få en påfyllnadsdos mot covid-19. Erbjudandet om påfyllnadsdosen finns redan i appen Alltid Öppet för alla i rätt ålder och som har passerat 6 månader sedan den andra dosen. Det aktuella utbudet hittar man genom appen Alltid Öppet. De som inte har tillgång till digitala lösningar kan ringa telefonbokningen, säger Magnus Thyberg, vaccinationssamordnare i Region Stockholm.

Det finns flera sätt att få din vaccination:

  • Du som tidigare har bokat dina vaccinationer i appen Alltid öppet får ett påminnelse-SMS när du är i rätt åldersgrupp och det har gått 6 månader efter andra dosen. I appen kan du boka en tid på en vaccinationsmottagning.
  • För dig som inte har tillgång till digitala lösningar så är telefonbokningen öppen och kan ge service på tio språk. Svenskspråkig bokning nås på tel 08-428 429 30. 
  • Vissa vaccinationsmottagningar har drop-in tider och tar nu emot för vaccination av dos ett och två samt personer födda 1961 eller tidigare för påfyllnadsdosen. 
  • Det går också att gå till någon av de 15 vaccinationsbussarna som roterar på flera platser i länet. Där sker enbart drop-in-vaccination. 

Fakta:

  • Det är totalt 120 000 personer i gruppen som nu är aktuella för erbjudande om en tredje dos vaccin. Under veckan planeras 92 000 påminnelse sms till de personer som nu finns registrerade i appen Alltid Öppet om att det finns ett erbjudande till dem.
  • För personer som är 65+ eller äldre gäller fortfarande att det ska det ha gått minst 5 månader från den andra dosen innan man tar en tredje dos.

Här kan du läsa om hur du bokar tid

Till toppen av sidan